Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2010

«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2010». ΜΙΑ ετήσια δράση του ΥΠ.ΠΟ.Τ. για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Πολιτισμού και ειδικότερα το τμήμα της Τεκμηρίωσης, Διαχείρισης και Προβολής των Νεώτερων Μνημείων, συμμετέχοντας στην επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας με τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2010. Φωνές νερού μυριάδες »δημιούργησε ΤΟ Εκπαιδευτικό  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Οι δρόμοι του νερού στην πόλη μας ».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι δρόμοι του νερού στην πόλη μας» ξεκινά την με καταγραφή των «δρόμων του νερού» και συνεχίζει καταδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο οι πηγές του νερού καθόριζαν τη θέση της πόλης μας. Ο ρόλος και  αποθήκευσ Σύνδεση του Νερού ΜΕ τη θρησκεία, τον πολιτισμό, την πολιτική και την ανάπτυξη της πόλης μας αναδεικνύεται μέσω μιας ιστορικής διαδρομής. Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης ακολουθεί ξενάγηση  στο Μουσείο Ύδρευσης και τέλος ΣΤΗΝ αυλή όπου ΤΑ παιδιά θα απασχοληθούν, δημιουργικά, αποτυπώνοντας τις γνώσεις τους μέσα από παιχνίδια.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Εκπαιδευτικό απευθύνεται στα παιδιά των Ε και ΣΤ τάξεων του δημοτικού και διεξάγεται στο φιλόξενο χώρο του Μουσείου Ύδρευσης Θεσσαλονίκης. Οι μικροί μας φίλοι που δεν θα μπορέσουν να έρθουν με τα σχολεία τους, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ΤΟ ΤΟ Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 10:00 π.μ. Ο εκτιμώμενος Χρόνος παρουσίασης ΕΙΝΑΙ 90 λεπτά.


Παρακαλούνται οι γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στο ειδικό δελτίο συμμετοχής και να τα αποστείλουν:

Φαξ: 2310-215 298 ή στο e-mail: dimid30 @yahoo.com

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310-213800 κα Μηδιούρη Δήμητρα
Η υπεύθυνη του προγράμματος Δ. Μηδιούρη
       
              Η. αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας

            Κορνηλία Τρακοσοπούλου
            δρ. αρχιτέκτων μηχανικός

ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Προς:
Υπουργείο Πολιτισμού
Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων
Κεντρικής Μακεδονίας
Ηροδότου 17
Ταχ.Θυρίδα : 17506
Τ. Κ. 54009 Θεσσαλονίκη
Αρμόδιος: Δ. Μηδιούρη
Τηλέφωνο: (2310) 214.497, 213.800
Φαξ: (2310) 215.298
O …………………………………….. , μαθητής της ………………………δηλώνει συμμετοχή στην παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Οι δρόμοι του νερού στην πόλη μας», στις 9 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 10:00 στο Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης, της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας.
Ημερομηνία:…………………………………………………………………………………….
Ονοματεπώνυμο διευθυντή γονέα:……………………………………………………...
Πλήρη στοιχεία επικοινωνίας:…………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………...
Υπογραφή:
………………………..

ΑΛΛΟΙ Φορείς του ΥΠ.ΠΟ.Τ του . Ν ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. που συμετέχουν στον εορτασμό πανελλαδικής εμβέλειας ΜΕ τίτλο <<Περιβάλλον και Πολιτισμός 2010>> είναι οι ακόλουθοι:




ΤΟ Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στον εορτασμό διοργανώνοντας εκδηλώσεις για τους μαθητές της πόλης και  ΤΟ ευρύ κοινό.
Την Πέμπτη 7 / 10 και την Παρασκευή διοργανώνονται 8 / 10:
·        Διήμερο περιβαλλοντικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τη Δ / νση Δ / θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσ / νίκης (Ομιλίες και παρουσίαση εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων από μαθητές).
·        Οργανωμένες περιηγήσεις παιδιών και ενηλίκων στα επιλεγμένα εκθέματα της δράσης (από τις 9:00 και ανά μία ώρα έως τις 12:00).
·        Εργαστήρια ζωγραφικής και χειροτεχνίας στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι επισκέπτες.
Το Σάββατο 9 / 10 και την Κυριακή 10/10 θα δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες του Μουσείου να «ανακαλύψουν», με τη βοήθεια ενημερωτικού φυλλαδίου, τα επιλεγμένα εκθέματα του μουσείου που σχετίζονται με το θέμα του εορτασμού.
Για περισσότερες πληροφορίες: κ.κ. . Χ , Ολ. Γκατζόλης Σακαλή, Στ. Γκαλινίκη, τηλ. 2310 έως 830538.

Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, 9αποθήκευσ ΕΒΑ, κ.κ. . Μ , Σ. Παϊσίδου Ακριβοπούλου, τηλ. 2310 - 968843.

Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης, κ. Π. Ηλιόπουλος, τηλ. 2.310 έως 483.000.

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, κ.κ. Σ. Αναστασάκη, Γ. Κουρκουνάκη, Χ. Μαβίνη, Β. Πολυζούλη, τηλ. 2310-240002, 281212.